fredag, februari 04, 2011

Tillträdande chefredaktör


Det blir Dan Hallemar som axlar chefredaktörskapet för tidskriften Arkitektur när Olof Hultin går i pension i juli 2011. Många sökte tjänsten när den utannonserades i höstas, och styrelsen för Arkitektur Förlag AB bedömde alltså att Hallemar var den mest lämpade för den kvalificerade uppgiften. Som anställd redaktör på Arkitektur sedan 2008 är han förstås välkänd för våra läsare. En större krets har säkert även mött honom som skribent i Utblick landskap, Area, Arkitekten, Expressen, Sydsvenska Dagbladet, City med flera publikationer – och som radioröst i programmet Ring Kulturradion.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Och vem tar Hallemars nuvarande tjänst?

olof hultin sa...

Rekrytering pågår!

Anonym sa...

Många och många... 12 sökande var det. Och inte så hemskt många i realiteten kvalificerade. Man får den tidskrift man förjänar.

Anonym sa...

mycket bra val!

Gretxky sa...

Men snälla - vem vill gnälla om detta? Jättekul att Dan tar rodret - må det bära eller brista. Smartare val av företrädare för arkitektkåren i dessa politikerpudlarnas och egotripskapitalisternas era(jo, det är rollen - ingen annan axlar ansvaret just nu på ett seriöst yrkestraditionellt vis) går inte att uppbringa. Dan går igenom "rutan" och hörs på lång- som kortvåg med hovsam stämma! Ett föredöme helt enkelt!

Mats Löf sa...

Grattis mr Hallemar. Jag önskar dej lycka i ditt nya uppdrag!

Anonym sa...

Jo. Rätt man på jobbet, tack och lov.

Anonym sa...

Precis. Alla gillar PK Hallemar. Det är det som är problemet...
Säga vad man vill om Hultin, PK och omfamnad av alla har han aldrig varit.

Dan Hallemar sa...

Tack!
Det är en tidning och en webb vi ska göra, så bra som möjligt. Ni är många därute som gör viktiga arkitektur- stadsbyggnads- och planarbeten. Vårt jobb är att få syn på dem. Upplys oss gärna.