fredag, november 06, 2009

World Architecture Festival final


Det drar ihop sig till avgörande i World Architecture Festival. Hela fredagen har de vinnande projekten i de olika kategorierna presenterats. Däribland Murman Akitekters Restaurang "Tusen". Snart drar sig superjuryn tillbaka för att delge resultatet.

WOHA arkitekter från Singapore vars australiensiske ägare Richard Hassel jag träffade igår (han talade förvisso hellre om sitt möte med tio valar och sin uppväxt i Perth 7 timmar från närmaste stad än om arkitektur men hann nämna att de trots framgångarna är tvungna att gå från 80 till 60 anställda och att Singapore är överlägset Hong Kong) har med två projekt: bostadshuset The Met i Bangkok (bilden) och Bras Basah Mass Rapid Station i Singapore (en tågstation bedårande dold under en vattenspegel mellan ett antal koloniala byggnader i Bangkok). The Met ligger nog nära en möjlig seger.

Själv håller jag såklart en tumme för landskapsprojektet från Turenscape. En annan favorit är Produkcija 004:s Emergency Central i Zagreb. The Pearl Academy i Jaipur Indien av Morphogenesis är också ett väldigt tjusigt projekt.

Resultat kommer vid sju.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fatastiskt jobb Hallemar gör i Barcelona. Och så bra av Arkitektur att förstärka med en sådan redaktör!

Dan Hallemar sa...

Tack!