tisdag, november 17, 2009

Gasverk och Vickanvägg


Stockholm avfärdade en opera i Bobergs gamla Gasklockor på Norra Djurgården. Det var brandföreskrifterna som satte stopp. Här en illustration av vad det skulle kunna bli istället. Från en tävling om en övergiven gasklocka vid Kings Cross, London, av Bells Phillips + Kimble, med en pool och en amfiteater bland annat


Det här Arlandahotellet med drag av personkult från BIG hade jag missat. När man nu söker en erfaren arkitekt som projektledare beskriver man projektet som "Sveriges största hotell med en "ikonisk fasad som kommer att skapa ett igenkännbart landmärke som syns både från motorvägarna och från luften". Hon säger: Välkommen till kungariket Sverige!

2 kommentarer:

Erik sa...

Vinkeln möjliga plagiat/inspirationskällor förekommer ju ofta i kommentatorsfältet på denna blogg. Och som ytterligare ett sådant inlägg kan man väl uppmärksamma att Wingårdhs hade planer på fyra skyskrapor på Heden i Göteborg där göteborgsprofiler på samma rastrerade sätt skulle pryda fasaderna som detta BIG-projekt vid Arlanda. Planerna skrotades efter protester om att skyskraporna skulle förstöra innerstaden.

Anonym sa...

Definitionen på stöld är väl att man tillskansar sig något som har ett värde..