tisdag, november 10, 2009

Lite överblivet från World Architecture FestivalJag hann inte raportera allt som hände på World Architecture Festical och ska inte tråka ut er med alltför mycket, men tre projekt (varav två nordiska) som uppmärksammades är ändå värda att nämna:

Design for Londons projekt East London Green Grid, som vill länka samman östra Londons gröna platser, tillgängliggöra naturen och öka tillgången på gestaltade öppna ytor i stadens närhet och samtidigt hantera framtida översvämningsrisker och vattenkvalitetsfrågor. En sorts grön infrastruktur för 2010-talet. Projektet är på planerignsstadiet.

Entasis projekt för de gamla Carlsbergsbryggerierna Our city – our urban spaces (övre bilden). En koldioxidneutral vision som bevarar det gamla bryggeriets byggnader och samtidigt låta små byggare med olika inriktning prägla den nya stadsdelen.

Variuos architects, Mobile Performance Venue (undre bilden). En märkvärdig flyttbar film- och teaterbyggnad med plats för 3 500 personer som turnerar världen runt under 2009. Lättvikt för att minska transportutsläppen och med ett torg som bildas inuti.

3 kommentarer:

talgoxen sa...

Tja, julstämningen infinner sig inte riktigt vilket ju är tråkigt. Men så känns det ju när festen är över... Och var det verkligen inte fler än undertecknad som hurrade för Murman(även om inlägget visst föll bort)?

Henrik sa...

Visst var det fler som hurrade. Jag till exempel. Men den svenska arkitektkåren tycks mest bestå av avundsjuka besservissrar. Buh!
Henrik

Anonym sa...

Hellre avundsjuk besserwisser än lallande och okritisk snällist.