onsdag, april 23, 2008

Farväl Arkitekturmuseum?


Bra eller dåligt förslag? Rådet för arkitektur, form och design presenterade nyligen ett förslag om en genomgripande förändring av Arkitekturmuseets uppgifter. Se Fredric Bedoire i dagens SvD och Arkitekturs nya ledare i nummer 3/2008 som just är på väg ut till läsarna! PDF finns --> här.

2 kommentarer:

Peter sa...

Tack Olof!

-Kritiska frågor är ett första steg framåt! Men kan verkligen svenska arkitekter värdera sig själva?

Jag ser fram emot den dag "Arkitektur" publicerar en intervjuvserie med utlänska, erkända arkitekters syn på Sverige och vårt bidrag till arkitekturen.

Varför inte börja med t ex Calatrava, Moneo, Söndergaard och Larsen - som alla har erfarenhet av att bygga här ?

olof hultin sa...

hej peter! jovisst kan man fundera på vem som har den intressantaste åsikten om svensk arkitektur. att svenska arkitekter gärna värderar svensk arkitektur är dock denna blogg ett bra bevis på, eller hur?

Valet att mina intervjuoffer baserades på att de alla fem kan räknas till "makthavare" på svenska arkitekturscenen: inom mediesvängen, undervisning och praktik. som sådana har de också haft möjligheter att påverka utfallet på det som görs. jag tycker definitivt det kvalificerar deras åsikter som intressanta, vilket naturligtvis inte utesluter andra val av intervjuobjekt!