söndag, maj 02, 2010

Det kommer mer!

I en debatt om Tors Torn i radions Studio 1 frågar programledaren upphovsmannen Aleksander Wolodarski om han nu känner att han kröner sin fyrtioåriga karriär på stadsbyggnadskontoret. Nädå, svarar Wolodarski. Först nu är han fullärd tycker han, och först nu tänker han göra det han egentligen vill. Lekstugan fortsätter! ( Lyssna på programmet via länken om Tors torn här till höger.)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det påstås ibland att Wolodarski har upprättat en hemlig generalplan för Stockholm, som ska knyta ihop alla hans projekt. Det enda jag vet som talar för detta är mittaxeln på St Erik, som träffar precis i mittpunkten i Wolodaskis område på Sabbatsbergssidan (fast nu ligger Bonniers konsthall "i vägen", trots att AW gjorde altt för att stoppa den). Är det någon som vet mer?

Ylva sa...

Att Alvedal säger att de var helt eniga bakom beslutet för Norra Station är en politiks glidning då kommunfullmäktiges ledamöter inte alls var eniga om Tors Torn.

Anonym sa...

Har ni lagt märke till likheten mellan den kinesiska paviljongen i Shanghai och AW:s första Torstornförslag?
Vilken fascistregim har AW nu INTE lyckats pricka in med sin "arkitektur"? (Han kanske såg ett utkast och hoppade i annan galen tunna av bara farten?)
Leif Blomkvist på SBK flyttade ju till Libyen på äldre dar - det kanske finns någon som vill ha AW?

Anonym sa...

Varför skulle AW vilja flytta till Nordkorea eller Zimbabwe när politikerna i Stockholm ger honom helt fria händer? Han har det bättre här än där så klart, han befinner sig redan i den bästa av världar.

DJ sa...

Hehe, vilka sorgliga människor ni är. Ni vet mycket väl att stockholmarna är positiva till Tors torn och Norra station. Och eftersom ni är oförmögna att formulera arkitekturkritik så ni sänker ni er till att smutskasta Wolodarskis person.

Ludwig sa...

Kul inlägg, DJ :-] Hur vet du att stockholmarna är positiva till Tors torn och Norra station? Har du frågat runt?