tisdag, april 27, 2010

Karolina Keyser från Wingårdh ny stadsarkitekt i Stockholm

Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Kristina Alvendal meddelar att Karolina Keyser från Wingårdh Arkitektkontor blir ny stadsarkitekt i Stockholm, efter Per Kallstenius. Karolina Keyser är 44 år och har jobbat på Wingårdhs sedan 1997. Hon sitter i Sveriges Arkitekters styrelse och ett av hennes senaste projekt var det 120 meter höga Victoria Tower i Kista. Ett bygge som Kristina Alvendal gillande har kommenterat som en byggnad med "verkligt intressant arkitektur och det är extra roligt att kunna sätta spaden i jorden just nu – trots sämre tider händer det spännande saker i Stockholm".

Stockholms vice stadsarkitekt Per Söderberg rekryterades också från Wingårdhs 2008 (med bland annat modevaruhuset Kfem i Vällingby sin portfölj).

6 kommentarer:

Jonathan sa...

"Det är en fantastisk uppgift att få delta i arbetet där staden behåller och utvecklar en stadsbild i världsklass, säger Karolina Keyzer."

;-]

Anonym sa...

Grattis Karolina! Och grattis Gert!

Anonym sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=3657542

Låter väl förtroendeingivande, eller hur? ;-]

Anonym sa...

Kör gärna lite rättstavningsprogram innan publicering. Och det är ganska viktigt att få huvudpersonernas namn och ursprung rätt också... :-]

Anonym sa...

Vår nya stadsarkitekt har jobbat vid Slussen. Wingårdhs har gjort tävlingen. Hur kan man då svara att man inte är insatt på frågan vad hon tycker om Slussen? Om hon hade svarat att hon inte ville svara skulle jag respektera det, men att säga att man inte är insatt! Är man då inte redan diskvalificerad för uppgiften som stadsarkitekt? Frågan har ju debatterats i hela hennes yrkesverksamma liv. Om hon tycker att det är så svårt att bli insatt hur skall hon kunna sköta sitt jobb?

Erik sa...

Tja, Wingårdhs är ju Sveriges mest framgångsrika kontor - vunna priser, uppmärksamhet - de senaste 15, kanske 20, åren. Känns ju logiskt att folk från det kontoret blir makthavare när det känns stadsplanering. Vore ju kul om kontoret kunde få lite mer inflytande i Göteborg där man har huvudkontor också...