torsdag, mars 04, 2010

Tävling om Bergmancenter arrangeras av AIS

Det har utlysts en inbjuden tävling om ett Bergmancenter på Fårö, på Gotland. Det är en före detta skola som ska byggas om. De inbjudna kontoren är AIX Arkitekter, Marge Arkitekter, Tham & Videgård och Visby Arkitektgrupp.

Men intressantast att notera är kanske att tävlingen organiseras i samarbete med den alternativa ideella arkitektföreningen Arkitekter i Sverige (AIS), som startades som en reaktion på att det genom sammanslagningen av SAR och Arkitekförbundet inte längre fanns någon rent ideell arkitektförening.

Tävlingen är, skriver Hela Gotland, "finansierad av Leader Gotland och stiftelsen Framtidens kultur". Leader Gotland är en delvis EU finansierad ideell förening för "att utveckla Gotlands landsbygd"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är given för tävlande arkitekter och vi ställer den oss alla: Expressen eller Aftonbladet? Sveriges Arkitekter eller AIS? SAS eller Norwegian? http://www.norwegian.se/?gclid=CLy896r3nqACFcUB4wodckGqZg
Piloterna på SAS har som bekant tyckt att allt ska vara som förr och att publikens reaktioner spelat mindre roll liksom vad de fått betala. Och hur slutade det? Jo, miljardförluster och skylt "till salu" ute i Frösundavik. Se och lär!

Anonym sa...

Om Arkitekter i Nätverk och Visby Arkitektgrupp skakar fram några unga talanger kan den här tävlingen säkert bli lika spännande som Eurovisionsschlagerfestivalen.

Inger

Anonym sa...

Inger - ditt bästa bidrag hittills. Tur att du finns!