tisdag, oktober 20, 2009

Kul, jättekul, i Malmö


Så här presenteras bakgrunden till idén om ett pariserhjul på Stortorget i Malmö i Sydsvenskan: "Det var Malmö Citysamverkan som fick kontakt med företaget Great city attractions, målet är att ge liv åt city under vintern". Pariserhjulet ska stå på torget i fyra månader.

Det ska vara roligt, det slog vi fast i ett tidigare blogginlägg. Men hur roligt ska det vara? Malmö har länge varit känd som staden som aldrig säger nej. Den konspiratoriskt lagda ser en koppling mellan hur den gamla Saluhallen ett stenkast från Stortorget blivit lyxhotell som frontas med en TGI Fridays restaurang. Restaurangen som är känd för att "In Here, It's always Friday". Jättekul! Hela tiden! Samtidigt har nästan alla kaffebarer i centrala malmö tagits över av "europas tredje snabbast växande kaffekedja", Espresso House. Totalt 9 stycken. Är Malmö city på väg att bli en nöjespark?

För ett roligare pariserhjul, se John Körmelings Drive in ferris wheel, Youtube-klipp här.
Bild från Great City attractions.

6 kommentarer:

Anders sa...

Apropos det roligare Pariserhjulet;

Kan insorteras under företelsen att bokstavligen vilja "ta bilen med sig in i himlen"... Något som vi bilister i vårt bilberoende samhälle aldrig riktigt vill kännas vid att det är vad vi faktiskt helst vill göra!?

:-)

Erik sa...

Kan bara lägga till för de som inte känner till det att Göteborg haft ett hjul på gång alldeles vid operan. I Göteborg heter det inte kul utan "gôtt". En irriterad opposition undrade hur demokratiskt förankrat beslutet var som bland annat ett välkänt pensionerat kommunalråd kläckt idén kring. Hjulet beskrevs som unik attraktion och dylikt.
Man undrar förresten: borde inte Malmö ha ett skruvat hjul för att befästa en tradition om att man sticker ut lite mer?

Dan Hallemar sa...

Just det, läste om den där Göteborgsvarianten. Mindre överraskande där dock, evenemangsstaden Göteborg är ju ett känt begrepp.

Anonym sa...

Är det samma hjul kanske?
Har Göran hyrt ut det till Malmö över vintern eftersom bygglovet drar ut på tiden i gbg?

Anonym sa...

jag vill gærna ha ett hjul, hellre æn inte. vill man inte kan man vara øverallt annars.

byggblasket.se sa...

Ja, vi har bara "lite" storhetsvansinne i Malmö. Högst hus, stor bro och nu största hjulet.
Pianot på Odenplan var dock ROLIGAST!!!
Vi kan vara roliga i Malmö också - men det var ett tag sedan sist... Storhetsvansinnet tog som sagt över för ett par år sedan!