fredag, oktober 22, 2010

To do och to see-lista för en vecka


Sista chansen att se Nya Skönhetsrådets och Elins Strand Ruins projekt "Knitting house". Tillsammans med Husby Konst & Hantverksförening, en grupp stickningskunniga personer från området och mastersstudenter från Konstfacks institution Textil har New Beauty Council stickat en trerumslägenhet i Husby, resultatet finns på Husby Konsthall, sista dagen söndag 24/10

Onsdag 27/10 invigs utställningen om Rådhuset (bilden ovan från Asplunds tillbyggnad) i Göteborg i Rådhuset i Göteborg. Vid invigningen kommer man också att ge ut en bok om Rådhuset, ”Asplunds rådhus i Göteborg - Tiden, platsen, arkitekturen” med texter av Claes Caldenby, Kerstin Wickman, Eva Eriksson och Nicholas Adams. Utställningen finns i den stora hallen i Göteborgs rådhustillbyggnad 27 oktober – 5 december och flyttar i början av 2011 till Arkitekturmuseet i Stockholm, 27 januari – 27 mars.

Fredag 29/10 håller Forum För studier om framtidskultur en konferens i Göteborg om gentrifiering. Höjdare inom ämnet som Neil Smith, professor i Antropologi och Geografi vid CUNY finns på plats. Och Tom Slater, forskare i Geografi vid Edinburgh University. Tom Slater har tillsammans med Elvin Wyly och Loretta Less publicerat boken Gentrification (2008) samt The Gentrification Reader (2010).

12 kommentarer:

Gretsky sa...

"Närmare gud till dig" sägs orkestern ha spelat när Titanic gick under. Bloggen spelar "Nya Skönhetsrådets och Elins Strand Ruins projekt "Knitting house"" - allt medan Kevius med bakgrund i Yimby är nytt idrotts-(!)och stadsbyggnadsborgarråd (det blir väl stavgång för hela slanten i "promenadstaden").
Med Gert Wingårdh som nytillträdd utvecklare av Stockholms byggnadsordning (när får vi se Walt Disney som ny utvecklare av NE?) samt Per Ankersjö som gatuborgarråd är allt upplagt för "End of World Heritage" - Stockholm stävar med stadig kurs ut i det okända. Det är bara isberget som saknas, musiken från bloggredaktionen passar som hand i handske...

Jakusjev sa...

Fascinerande att flera personer på den här sidan har haft så bråttom att döma ut Regina Kevius så fort hon har tillträtt. Men det kanske räcker med att vara moderat för att bli utdömd av den slentrianvänster som verkar dominera kommentarerna här på bloggen just nu? Den som dessutom har ett förflutet i yimby är väl fördömd för evigt, enligt samma "logik" (läs: fördomar).
Det vore intressant om någon av de som reflexmässigt dömer ut borgerliga politiker för att de är borgerliga kunde utveckla sina resonemang, och ännu intressantare om de kunde förklara varför sossarna eller vänstern skulle vara ett bättre alternativ i stadsbyggnadsfrågorna. Butler i tunnelbanan och en omstart för Slussenprocessen, någon?
Oavsett detta kan jag dock instämma i kritiken mot vissa av bloggens prioriteringar. Husby Hantverksförening i all ära, men nog borde Arkitektur kunna fylla sin blogg med mer angelägna ämnen?

Grodzinsky sa...

Hear, hear!
Visst är det skönt med dystopier. Om inte annat som drivkraft för skapandet av bättre tider...

Anonym sa...

Apropå dystopier - se nyheten om "Värmlands Manhattan" här till höger. Men det är rätt, landsortssverige behöver helt klart sättas på kartan(!) - och finns där ibland redan.
När upphovsmännen bakom skrapan i Karlstad ritat färdigt kan de väl ta lite semester i "Smålands Hawaii": http://www.badkartan.se/047014/Sm%C3%A5lands_Hawaii,_Furen

Dan Hallemar sa...

Vi kommer att fortsätta att peka åt olika håll.Hålla flera saker i huvudet samtidigt. Se det som en programförklaring. En överlevnadsstrategi i en svart-vit värld.

Grodzinsky sa...

Apropå överlevnad: sprang på en tidigare redaktör för en annan större tidskrift idag, som påstod att Forum inte finns längre. Vad vet ni?

Dan Hallemar sa...

Om Forum. Egentligen bara att vi fortfarande väntar på ett nummer som skulle kommit för ett tag sedan.

Grodzinsky sa...

Och mer kan ni inte luska ut...? ;-)

Dan Hallemar sa...

Vi vadar dagligen i rykten. Avvaktar.

Anonym sa...

Ah! Jag som alltid undrat vad ni gör om dagarna..
Nu vet jag två saker som ni gör...

:-)

Grodzinsky sa...

Ryktena om Forum tilltar från olika håll. Verkar som om Provisa söker en ny ägare. Nedläggning kan lätt bli konsekvens.

Dan Hallemar sa...

Anonym 18:38: Det är ett smutsigt jobb men...