torsdag, maj 08, 2008

Skicka WAF-bidrag nu!

Nu är hög tid att skicka in bidrag till World Architecture Festival! Den 20 juni går anmälningstiden ut för jättechansen att med egna projekt sätta svensk arkitektur på den internationella kartan. Kommer ni ihåg? Festivalen äger rum i Barcelona 22-24 oktober. Då visas en utställning med vinnarna i de 16 tävlingskategorierna – jämte de ytterligare 240 projekt som kvalar in med prekvalificerings-förfarandet som sker i juli. Juryn består av bland andra Norman Foster, Zaha Hadid, Richard Meier och som nordbor, Gert Wingårdh, Margrét Hardardóttir och Niels Torp. Projekten som får nomineras måste vara slutförda under perioden 1 januari 2007 – 20 juni 2008. Kategorierna spänner från sport till transport. Tidskriften Arkitektur är medarrangör. Och mer info finns på www.worldarchitecturefestival.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det verkligen någon idé att skicka svenska bidrag? Vi har ju inte lyckats få något publicerat internationellt på evigheter. Eller finns det en massa dold arkitektur som världen längtar efter?

olof hultin sa...

Självklart skall svenska arkitekter skicka bidrag! Flera av de förslag som vi fick in till debutpriset kan säkert placera sig, för att ta några exempel. Och Kalmars nya konstmuseum kan det definitivt. Större stadsdelsgrepp som Hammarby sjöstad attraherar också en internationell publik. Så sluta deppa!