måndag, oktober 01, 2007

Vad ska man säga om det här?

Daniel Libeskind dricker en espresso och talar om arkitektur i en överproducerad reklamfilm för NCC om Örestaden i Köpenhamn. >> här. Välj: The Movie.

3 kommentarer:

Johan sa...

Jaha, och varför kan man inte säga något om det här?

För det första kan man försöka föreställa sig samma ambitionsnivå i Sverige. Fullständigt otänkbart. Osv.

För det andra kan man ju säga att utemiljöerna ser helt galet torftiga ut. Känns som om 3d-produktionsfolket fått en riktigt tidig skiss att jobba med.

För det tredje var det en otroligt fint gjord integrering mellan 2d och 3d. Rena porren, faktiskt.

Eller så kan man säga något djupt kritiskt om Liebeskind eller göra en genusanalys eller något annat som hör 40-talisterna på arkitekturs redaktion till.

Anonym sa...

Det är naturligtvis lätt att ironisera över dessa ytligt presenterade visioner; kaffe latte-drickande kändisarkitekt, unga vackra människor och ett pliktskyldigt pensionärspar samt ett barn.
Man kan också fråga sig hur många av Örestadsprojekten som kommer att klara en konjunkturnedgång.
Men faktum kvarstår - de bjuder in eliten av arkitekter att utveckla Köpenhamn, förutom de erkända inhemska förmågorna. Jämför Hammarby Sjöstad, Sthlm, eller Norra älvstranden, Gbg. Hur torftiga känns inte dessa då? Mysigt inhemskt navelskådande?

// Erik

Anonym sa...

Jag har speciellt starka känslor för det flygande glaset som med osviktlig vilja monterar sig själv på dom nakna stålskelettern till byggnader, samtidigt som människor oberört dricker kaffe och kramas. Framtiden är uppenbarligen här.

-- Pelle B.