onsdag, februari 07, 2007

Möbelmässan slår rekord

Ett tak av orange paraplyer möter omedelbart innanför entrén till årets Stockholm Furniture Fair - signerade årets hedersgäst Konstantin Grcic. (Industridesignern från München gläds säkerligen över att hans stolar finns också omedelbart utanför entrén, i Marge inredning av Rica Hotel.)

Mässan har redan satt rekord i antal utställare. 730 företag medverkar, därav 640 från Norden med Danmark som största utställarland: 98 montrar. Även journalistintresset är rekordstort: drygt 1000 journalister är ackrediterade och var femte bevakar för utländska medier. Preliminärt väntas drygt 40 000 övriga besökare till Älvsjö under de kommande fem dagarna.

Greenhouse, avdelningen för fristående designers och designskolorna, 5-årsjubilerar i år med en utställning av föremål som debuterade i Greenhouse, fann sina köpare där och som nu har kommit i produktion.
Industridesignern Damian Williamson har till utställningen Den tysta måltiden inspirerats av Leonardo Da Vincis berömda Nattvarden i Milano, men i stället för människor bjudit föremål till bords, däribland stolarna Bond (Jean-Marie Massaud) och Mariolina (Enzo Mari).

Andra attraktioner är den för året rödvita Designbaren, signerad BrobergRidderstråle. Och - förstås - det enorma utbudet av möbler, möbler, möbler. För att inte tala om Arkitekturs monter. Vi finns i EH:40. Kom och hälsa på!

Inga kommentarer: