torsdag, november 23, 2006

Gå och titta på 1 100 förslag![ovan: juryn]
Tävlingen om tillbyggnaden till Asplunds stadsbibliotek har väckt stort intresse runt om i världen. Drygt 1100 förslag har inkommit från sammanlagt 120 länder.
Från och med den 24 november till den 31 januari 2007 finns samtliga förslag utställda på Bangårdsposten, Klarabergsviadukten 63. Utställningen håller endast öppet för allmänheten på fredagar kl 11–18 samt lördagar och söndagar kl 12–16.
Fredag 24 november och lördag 25 november kl 14 finns stadsarkitekt Per Kallstenius och stadsbibliotekarie Inga Lundén på plats och berättar om projektet.
Under förmiddagens presskonferens medverkade bland andra Göran Långsved (juryns ordförande) samt entusiastiska nya borgarråd: Madeleine Sjöstedt (kultur- och idrottsborgarråd), Ulla Hamilton (miljö- och fastighetsborgarråd) samt Mikael Söderlund (stadsbyggnads- och trafikborgarrråd), som inte alls var främmande för rejäl sponsring och donationer för att få bygget på plats.
I skogen av presentationer fanns prov på det mesta – runt, fyrkantigt, högt, lågt, osynligt och osmakligt – självklart värt ett besök. Samtliga förslag kommer även att finnas > här och för den som vill hålla sig uppdaterad finns mer på Stockholms Stadsbibliotek.

Matilda Stannow

Inga kommentarer: