måndag, augusti 18, 2008

Arkitekturmuseets nya chef

De som hoppats på en utländsk toppkandidat till tjänsten som chef för Arkitekturmuseet ser hittills ut att ha hoppats förgäves. Till de mest bekanta bland de i skrivande stund tolv sökande återfinns Stockholms Skönhetsråds Martin Rörby, Sveriges Arkitekters utbildningssekreterare Pehr-Mikael Sällström – och Kritik:s Pär Eliaeson. Ansökningstiden går ut i dag, så den fullständiga listan med sökande blir klar först i morgon. Vad tjänsten som chef för Arkitekturmuseet i praktiken kommer att innefatta, debatteras bland annat i kväll när Arkitekturmuseets vänner bjuder in till möte om RAFD:s förslag till Centrum för arkitektur form och design.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, för en utländsk storhet är ju alltid en bra lösning på våra problem, eller?

Gustav Fagerström sa...

Är väl lite som med tränare av fotbollslandslag - är inte en per automatik bättre lösning. Däremot kan det i vissa fall vara en strategiskt klok metod att gjuta nytt liv i en verksamhet som lever på gamla meriter och har svårt att förnya sig. Därutöver kan det ju faktiskt vara möjligt att "utländska storheter" besitter viss erfarenhet och kompetens som inte kan uppnås genom att insistera på internrekrytering. Hiddink kontra Lagerbäck, om man så vill.

Anonym sa...

Lagerbäck är ett graverande exempel. Han är otroligt svensk, nästan en parodi. Men, hans sort är på utdöende. Tyvärr finns det nog några Lagerbäckar i "26-mannatruppen"... :-]

Gustav Fagerström sa...

nog gör det det alltid..

Anonym sa...

Finns det någon Zlatan, då?
Eller åtminstone en Glenn Strömberg?

Anonym sa...

Fotbollsanalogier... arkitekter med folkliga intressen? Så uppfriskande.

Är det någon som förtjänar en osäker framtid med intellektuellt stimulerande parmiddagar hemma hos Lasse Nittve, så är det ni två.

Anonym sa...

Alla arkitekter är inte 08:or och överklass, vettu!

ÖÖÖÖrgryteee!

Gustav Fagerström sa...

Nå, Henning. I så fall har du nog bokstavstolkat i en omfattning som förvånar, givet din annars tillförlitliga analytiska förmåga. Och vad med folkliga intressen? Lite vassare än så var både du och din penna då jag sist följde er på kritik-bloggen.

Anonym sa...

Hysch! Inte nämna KRITIK här... ;-]

Skall vi köra uteslutningsmetoden? Jag vet vilka jag INTE vill se som chef...