söndag, december 12, 2010

Arkitektur nr 8 - Ledare: Självbild och självrannsakan




Ledaren för nya numret finns här >>> PDF.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Som redan sagts: den svenska traditionen står stadigt.

Anonym sa...

Amen! Dags att kliva ur offerrollen. Vi måste ta steget och ta ansvar för att skapa den yrkesroll vi bara pratar om är möjlig.

byggblasket.se sa...

Jag håller med Anonym - helt och hållet! :)

God Jul!

Anonym sa...

Sturska kommentarer och en salvelsefull ledare. Men råder inte ett slags omvänd strutssituation här? Brukligt är att man genom att sticka huvudet i sanden kan låtsas som att det regnar. Men här handlar det ju om att man med samma knep kan framhärda med att föra fram en ganska verkningslös agenda - bara genom att ha huvudet väl nedstucket mellan sandkornen. Svenska arkitekter står sig slätt mot entreprenörer och fastighetsbolag som sitter på initiativet i braschen. Mot det hjälper ingen självransakan.
Hur var det med den där riddaren i Monty Python and the Holy Grail? Armar och ben avhuggna men lika stursk ändå! Jo, entreprenörerna skakar säkert tänder när den stympade arkitekten hotar med att bitas i brist på lemmar att greppa tillhyggen med (för så var det väl? Terry Giliam & Co?)...

Pangloss sa...

Den godaste arkitekturen skapas ur de godaste avsikterna. Danskarna kanske bygger snyggare och bättre, men moraliskt är vi överlägsna. Vi vill i alla fall vara bäst på att rädda världen.

Eric sa...

@Pangloss

Hoppas du är ironisk, annars blir jag bekymrad.

Skitsamma vad resultatet blir, bara avsikten är god och avsändaren har de "rätta" politiska förtecknen?