måndag, augusti 16, 2010

Valrörelsen rullar in i huvudstaden


I helgen som gick höll de båda partiledarna Sahlin och Reinfeldt tal på Södermalm i Stockholm. I huvudstaden är själva staden en viktig del i valrörelsen. Idag presenterar de lokala socialdemokraterna i Dagens Nyheter en uppdatering av Sveriges enda tunnelbana till en plats för butlers, tvätterier och personal shoppers. (S) vill "bygga in kollektiva vardagstjänster i SL:s lokaler", allt för att Stockholmaren ska få "tid att älska och skratta".

Man skriver intressant nog att "vi socialdemokrater vet att vi är starka tillsammans. Det är en gammal sanning – men som tål att upprepas. Och tillsammans äger vi faktiskt SL:s byggnader och det mesta av marken där omkring." Och det är ju så klart intressant. Vad göra med den gemensamt ägda kollektivtrafikmarken? Hur kan man utveckla den? I Stockholm har den tunnelbana som byggdes för den nya pendlande storstadsbon förvanskats och förminskats till oigenkännlighet. Reklamen har tagit över vagnarna och stationerna. Allt har varit till salu. Här finns förändringspotential. Men butlers?

Centerpartiet lanserar sig i Stockholm som höghuspartiet, enligt bilden ovan.

Uppdaterat: En butler ger sitt bifall.

4 kommentarer:

Robin A sa...

Jag tror att du har missat poängen om du tolkar Centerpartiets "poster" som att höga hus är målet. Snarare medlet för att skapa fler bostäder OCH bevara stadens parker med högt rekreationsvärde.

Men man tolkar ju trots allt Världen som man vill...

Anonym sa...

X Bygg på höjden
X Skapa fler bostäder
X Rädda stadens parker
X Lägg ner Centerpartiet

Ylva Larsson sa...

Vad menar vi med Stockholm egentligen?
Emellanåt kan man tro att många tänker på Stockholm=innerstaden... och hur ser den ut, i så fall...den som alla ska kunna bo i ...
När beslut om Norra Station tas så ligger NS inte i innerstaden (för där råder höghusrestriktioner) men när NS marknadsförs så ligger det sannolikt i innerstaden....
Norra Station buntas för övrigt ihop med Kista och Värtan i Fp:s program.

Kujo sa...

Robin A, helt riktigt. För centern är inte höga hus ett mål i sig, utan ett medel för att skapa uppmärksamhet kring partiet så att de inte åker ut ur stadshuset om en månad.