tisdag, juni 16, 2009

Underhållning till dödsImorgon pratar Stockholms kultur- och fritidsborgarråd Madeleine Sjöstedt om "stadens visioner för Globenområdet, som ska utvecklas till Stockholm Entertainment District". En ny arena med 30 000 sittplatser har utlovats, men inte bara det. I en artikel i Dagens Nyheter jämförde Ninna Engberg, Globens vd, området med LA Live i Los Angeles. I LA Live ligger bland annat Nokia Plaza. Kanske kan vara något att lägga intill Ericsson Globe.

Samtidigt som Stockholms stad planerar för det som enligt LA Live konceptet är "that magical place where you scream the loudest, laugh the hardest and live the fullest" Kort sagt "The L.A. LIVE experience" så planerar Solna Stad ett stycke bort för Arenastaden som byggs intill en annan ny arena, Swedbank Arena Solna, för 67 000 åskådare. Arenastaden ska bli "Skandinaviens främsta destination för evenemang, shopping, arbete, boende och rekreation. Integrerat med Swedbank Arena byggs en helt ny stadsdel, Arenastaden, med Skandinaviens största shoppingcenter Mall of Scandinavia (bilden) och ett större hotell. Navet i stadsdelen kommer att vara Swedbank Arena och det stora köpcentrat som tillsammans med hotellet omsluter Arenatorget".

Det senaste med ett stort shoppingcenter och en stor arena invid ett torg är för övrigt samma koncept som finns i Hyllie i Malmö. Mall of Scandinavia ska för övrigt upplyser man oss om "utgöra ett fullvärdigt alternativ till shopping i Stockholms city med internationella flaggskeppsbutiker, restauranger, underhållning, upplevelser, rekreation och service på ett och samma ställe", samt vara "sprungen ur skandinaviska kärnvärden i alla avseenden"

Du sköna nya värld.

3 kommentarer:

Erik sa...

Äh, när Stockholm ska hitta ideal blir det ofta stora städer som L.A, New York eller varför inte London. I själva verket är det ju Göteborg med sin mycket framgångsrika evenemangssatsning mitt i city (stråket Ullevi, Scandinavium, Svenska Mässan, Universeum, Liseberg med mera) som får huvudstaden att önska sig något liknande. Men vi måste tala amerikanska när vi ska tala om vilka vi mäter oss emot, annars kan folk få för sig att Sthlm inte är den stora metropol - the Capital of Scandinavia, you know - som ett antal politiker redan slagit fast att staden är.

Göte sa...

Schhhh....
/Göte

Anonym sa...

Det vore mer intressant om den ointressanta arkitekturen kommenterades.