lördag, december 06, 2008

Ragnar Östberg


Igår visades en K-Special på SVT om Ragnar Östberg där dottern Susanna Ramel besökte byggnaderna medan Gert Wingårdh och Thomas Sandell redogjorde för arkitekturen och det historiska kontexten. Finns att se >> här.

2 kommentarer:

magnus sa...

Roligt med arkitektur på TV, men beklämmande att programmet håller sig på en sådan journalistisk lågvattenivå. Otroligt okritiskt och faktalöst, istället fyller man ut med blott bilder, musik och intervjuer med personer vars enda fackliga merit i sammanhanget är att de råkar vara kända eller på sin höjd dotter till personen i fråga - gäsp!

arkitekt sa...

Tragiskt att se Thomas Sandell framför hus som han själv inte har ritat tala om en så hederlig arkitekt som Ragnar Östberg. Radhusen i Gåshaga är formgivna av anställda på Sandell Sandberg, ett kombinerat reklam och arkitektkontor. Man borde fråga den tidigare ordföranden för SAR hur det är med upphovsrätten. En sådan rakryggad person som Östberg skulle sluta verka som arkitekt i dagens samhälle. Det är jobbigt när personer inte själva har moral utan att omgivningen måste sätta upp gränserna. Det verkar gälla många män inom arkitektkåren nu för tiden.