onsdag, december 17, 2008

Lena Rahoult till Arkitekturmuseet

Ny chef för Arkitekturmuseet blir sannolikt Lena Rahoult. Hon har en bakgrund som textilformgivare och var mellan 2005 och fram till i somras chef för Designarkivet i Pukeberg (en del av Kalmar Konstmuseum.) [SvD]

6 kommentarer:

fredrik sa...

Lena Rahoult, vem är det? Man blir verkligen förvånad över regeringens beslut. Landets viktigaste tjänst för utveckling av arkitekturfrågor besätts av en person som ingen känner till, och med noll koll avseende arkitektur! Fråga hennes tidigare arbetsgivare! Är det i själva verket så att detta är ett kriterium för att få bli chef på Arkitekturmuseet? Historien tyder på det.

gustav sa...

Bitte Nygren var ju noga med att påpeka hur muséets uppdrag inte består i att debattera eller kritiskt granska arkitekturen, inhemsk som internationell. Denna bokstavstrogna tolkning av icke-uppdraget framgick också med all önskvärd tydlighet under hennes mandatperiod. Med en sådan generell hållning återstår ju mest att koordinera söta 1:50-modeller i balsaträ och Wingårdhexposéer, emellanåt kanske rentav pliktskyldigt skicka en låda med samma material till någon biennal och hoppas någon hänger upp det. Givet denna bakgrundsbild är det väl sannolikt endast en fördel om den nya chefens förhållande till arkitektur är om möjligt ännu ytligare än företrädarens.

Anonym sa...

Patetiskt att delar av arkitekturkåren tycker så mycket om ett litet museum som de inte knappast besöker med tanke på de felaktiga åsikterna! Och varför denna negativa inställning innan den nya chefen ens hunnit sätta sig i stolen. Kom igen ge henne en chans!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Svart till Fredrik : Om man inte vet vem Lena Rahoult är, hur kan ni kritisera henne?

Anonym sa...

Intressant att de se vad hon, Lena Rahoult, åstakommit efter sex månader? Det var ju vad hon vädjade efter i vintras när journalister ifråga satte hennes icke kompentens...