tisdag, december 09, 2008

Dan Hallemar ny redaktör!


I januari 2009 tillträder Dan Hallemar en tjänst som redaktör på tidskriften Arkitektur. För de flesta som gillar att läsa om arkitektur är han känd som en vass och välformulerad penna/dator. Han är utbildad landskapsarkitekt, arbetade i slutet av 1990-talet med Utblick Landskap, ingick sedermera i redaktionen för Area, och därefter medverkade han i medlemstidningen Arkitekten. Under senare år har han verkat som frilans, och skrivit i bl a Sydsvenska Dagbladet, Expressen och Svenska Dagbladet. Dessutom driver han bloggen Punkthusblog, där han kommenterar aktuella samhällsfenomen relaterade till arkitekturen. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till redaktionen!

4 kommentarer:

Pär Eliaeson sa...

Grattis!(?)

fredrik sa...

Verkar vara ett alldeles utmärkt val av Hultin och kompani. Hallemar skriver alltid kul och intressant, och nu kan kanske vi som gillar landskapsarkitektur få mer av den varan? Fast å andra sidan kanske det inte finns så mycket att visa, med tanke på var årets Sienapris hamnade? Hur som helst, bra att ni håller skrivandets konst högt!

Grisbrottaren sa...

Bra val? Nja, Dan Hallemar kanske inte alltid har det bästa omdömet. Så här skrev han om Fanerdun-projektet 2007:

- ”En efter en gör de personer jag träffar i Kalmar mig övertygad om att det stora kinesiska projekt som staden nu gått in i kan vara en av de största förändringarna som en stad av Kalmars storlek genomgått. Någonsin.
Helt i klass med Hansan i Stockholm på 1300-talet.
Det kinesiska bolaget Fanerdun bygger i norra delen av staden en mässanläggning …”
http://www.arkitekt.se/s28879

Hansan?! :-)))

Dan Hallemar sa...

Det tyska inflytandet i Stockholm under 1300-talet var det jag syftade på. Stockholm som en av de tre svenska hansastäderna, och hur det kom att prägla staden. Kritiska läsare är bra, otydligheter bör påpekas. Vi hörs på bloggen och i blaskan.