tisdag, december 16, 2008

Arkitektur nr 8 - Ledare


Ledaren för nya numret finns här >>> PDF.

3 kommentarer:

Pär Eliaeson sa...

Tack Sverige för att ingen bygger idiotprojekt som VM-husen och Berget!

Satsning på vad? Infantil, asocial, monumentalnaiv horror vacui-arkitektur med noll hållbarhetsvärde, både estetiskt, ekonomiskt, demografiskt och resursmässigt. Så länge vi håller den utanför våra gränser är det en seger. Är detta experimentell och framåtsyftande bostadsarkitektur vill jag inte bo längre.

Nog kan vi stå för och sikta på någonting annat i Sverige?

Anonym sa...

Noterade ej initierad kommentar till ledaren förrns på nyåret - Nej, varför såsom Nordens fjärde eller kanske renta av femte arkitekturnation snegla på Danmark av alla länder på jorden - en riktig skräpnation när det gäller just hus och byggande? Men uppslaget att kopiera VM-husen och Berget i stället för att göra något som utgår ifrån våra egna nationella förutsättningar är ju briljant. Men så kommer det ju också från redaktören för en i landet ledande arkitekturteoretisk tidskrift med medarbetarnamn som Ola Andersson och Gert Wingårdh...

Peter sa...

Pär Eliaeson argumeterar engagerat för det svenska tankeförbudet ; ve den vars arkitektur ligger bortom hans horisont.

Men du behöver inte oroa dig Pär! Likt Orwells Sanningsministerium censurerar Rörbys skönhetsråd den svenska huvudstaden från allt som "inte passar in".