fredag, september 05, 2008

Arkitektur nr. 5En omöjlig konst? Arkitektur granskar olika strategier för stadsplanering - från storskaligt styrande av regioner (Norrköping-Linköping), ner till utformningen av rummet mellan husen (London, Oslo, Malmö). Catharina Dyrssen, Bosse Bergman och Varis Bokalders är några av de forskare och arkitekter som kommer till tals. Och Bengt OH Johansson berättar historien om hur olympiaderna bidragit till att få saker och ting gjorda i städerna.
Presentationer av spännande hus i Malmö (kontorshus, Metro Arkitekter), Skillingaryd (Sörgårdsskolan, acoop arkitekter), Stockholm (Centralposthuset, Ahrbom & Partner), Högdalen (bostadshus, Scheiwiller Svensson Arkitektkontor).
Den heta debatten om Stockholms stadsbibliotek avslutas av Johan Mårtelius: stryk över och börja om, är hans råd.

1 kommentar:

Erik sa...

En hel del intressanta grejor. Men jag tycker CC är lite väl svepande i sin recension av utställningen på Louisiana. Att bunta ihop alla museiprojekt som desperata i sin "originalitetsfeber" utan att ta upp meriter och brister i varje projekt är som att dra alla projekt i funkisstil över en kam. Känns lite som en nationalromantiker som är satts att recensera funktionalismens nya ideal.