fredag, januari 16, 2009

Ikea for change


Ikea rider på Obamas installationsvåg och ställer ut en kopia av Vita husets ovala rum på Union Station i Washington med konstaterandet att "förändring börjar i hemmet". Ikea har erbjudit presidentfamiljen gratis möbler. Byt ut din soffa Barack, och gå sedan och förändra samhället. Se där en ny politisk innebörd av arkitekturen. Frågan är bara vad som händer när Barack börjar förtvivla över laminatskivor som lossnar och bordsben som skevar. För att inte tala om risken världen, och Michelle och barnen, tar om han tvingas skruva ihop allt själv. Det tillsammans med kraven på att världens mäktigaste man nu inte får röka i sitt nya hem, vilket gjorde att han vid nyår slutade röka, är ju en rent livsfarlig kombination.

1 kommentar:

Pär Eliaeson sa...

Så ädelt av möbelindustrimarodören Kamprad att erbjuda Obama med familj GRATIS inredning. Priset på IKEAs skitprylar är verkligen ett hinder för en man som Barack att skaffa dom...

En intressant variant skulle istället ha varit att Obama demonstrativt hade fått betala det VERKLIGA priset, med utnyttjandet av tredje världens möbelslavar och snålandet på material och utförande kompenserat.