måndag, december 10, 2007

Stort intresse för Arkitekturs Rom-nummer


Det blev fullt hus, när tidskriften Arkitekturs temanummer om Rom presenterades – i Rom. För inbjudan stod InArch, Italiens svar på Sveriges Arkitekter, och intresset var stort nog för att en lokal motsvarande Arkitekturmuseets hörsal i storlek skulle fyllas.
I Arkitektur 8-2007 diskuteras Roms samtida arkitektur- och stadsplanering, genom texter av bland andra gästredaktörerna Hans Bjur och Gunilla Linde Bjur.
Syftet med seminariet var att ställa frågan om det svenska perspektiv som företräds är relevant eller ej?
Ja, kan svaret sammanfattas efter ca två timmars debatt mellan auditoriet och debattpanelen; ska man välja projekt som faktiskt byggs är det så här det ser ut i Rom just nu.
Panelen introducerades av Sveriges Italienambassadör Anders Bjurner och bestod, utöver gästredaktörerna, också av arkitekturhistorikern och kritikern Luigi Prestinenza Puglisi, ordföranden i InArchs Laziosektion Livio Sacchi, chefen för Svenska Rominstitutet Barbro Santillo Frizell och tidskriften Arkitekturs redaktör Lena From. Som tyckte det var extra roligt att så många av arkitekterna som företräds i temanumret slutit upp för att medverka i debatten.

Inga kommentarer: